6.7 C
Zielona Góra, Polska
sobota, 27 kwietnia, 2024

Dlaczego warto skorzystać z noclegów z wyżywieniem w Świnoujściu?

Noclegi z wyżywieniem w Świnoujściu są coraz częściej wybierane przez szerokie grono klientów ośrodków wypoczynkowych i hoteli. Współcześnie opcja noclegu ze śniadaniem stanowi już...

Arbuz – owoc lata. Jak wybrać najlepszy arbuz, by cieszyć się słodkim smakiem?

Arbuz to soczysty, słodki oraz orzeźwiający owoc, który najczęściej kojarzy się z latem. Doskonale smakuje jako samodzielne danie, lecz także jako dodatek do deserów,...

Dieta przy refluksie – zobacz, jakich rodzajów pieczywa unikać

Bardzo dużo osób lubi bułki na śniadanie. Bez względu, czy pszenne, grahamki czy orkiszowe - sięgamy po jedną z nich, zastanawiając się, czy to...

Ciasteczka kruche

Składniki: 600 g mąki 400 g masła 4 żółtka 1-2 łyżki śmietany 3/4 szklanki cukru pudru (lub mniej jeśli mają być mniej słodkie) Mąkę i ciepłe masło "ciachać" nożem. Kiedy...

Domowa pizza? To wykonalne. Wystarczy dobry piec!

Wielbiciele włoskiej kuchni, zwłaszcza pizzy, mają często nie lada problem z rachunkami w ulubionych restauracjach. Dobra, duża i wieloskładnikowa pizza potrafi często kosztować istną...

Jakie zasady savoir-vivre panują w restauracji hotelowej?

Savoir-vivre w restauracji hotelowej jest ważny nie tylko podczas biznesowych wyjazdów, ale również na turystycznych wycieczkach czy podczas weekendowych wypadów za miasto. Sztuka odpowiedniego...

Skuteczne przynęty na szczupaka – jak złowić dużą rybę?

Przynęty produkowane w Polsce cieszą się ogromnym uznaniem na całym świecie. Nasi rodzimi rzemieślnicy, którzy od wielu lat starają się stworzyć przynętę doskonałą, cenieni...

Profesjonalne noże kuchenne dla ludzi z kulinarną pasją

Profesjonalne noże kuchenne są podstawowym narzędziem pracy, niezbędnym podczas przygotowywania właściwie każdej potrawy. Dobry nóż nie tylko ułatwia, ale też uprzyjemnia prace w kuchni,...

Świąteczne sakiewki urozmaicą wigilijny stół (Przepis)

Ciasto francuskie: 200 g mąki pszennej 200 g masła (temp. pokojowa) 100 ml wody 1/2 łyżeczki soli 50 g masła roztopionego-schłodzonego     Farsz 1 kg kapusty kiszonej 0,5 kg pieczarek lub prawdziwków 2 średnie...

Blaty kuchenne – jaki kamień wybrać?

Blaty kuchenne z kamienia są nie tylko niezwykle trwałe i solidne, ale także bardzo efektywnie prezentują się pod względem wizualnym. Potrafią dodać elegancji każdej...

3 pomysły na deser z musem czekoladowym w roli głównej

Mus czekoladowy sam w sobie jest doskonałym deserem, uwielbianym przez wielu miłośników słodyczy. Co więcej, stanowi on również idealną bazę wielu różnorodnych propozycji, których...

Funkcjonalność Twojej kuchni bezpośrednio przekłada się na zadowolenie Klientów

Każdy restaurator bądź osoba znająca się na gastronomii doskonale wie, że sprawnie działająca kuchnia ma niebagatelne znaczenie w przypadku ocen gości odwiedzających lokal. W...

Mikser planetarny czy klasyczny – co wybrać do restauracji?

Mikser jest jednym z podstawowych urządzeń w kuchni każdego lokalu gastronomicznego. Dobrej jakości urządzenie nie tylko pozwala zaoszczędzić miejsce w kuchni, ale przede wszystkim...

Doskonałe akcesoria cukiernicze podniosą jakość pracy w Twojej cukierni

Jednym z rodzajów działalności, bez którego trudno wyobrazić sobie centra miast i miasteczek, a nawet nieco bardziej peryferyjnych osiedli, jest cukiernia. To świetne miejsce,...

Czy warto przejść na dietę wegetariańską?

Czy vegetarian is the new black? Dieta wegetariańska, a zatem ta, która wymaga zrezygnowania z mięsa ssaków, ptaków i ryb oraz owoców morza, jest...

Najpopularniejsze