16.1 C
Zielona Góra, Polska
poniedziałek, 6 kwietnia, 2020
urzadzenia-chlodnicze-dla-gastronomii

Jakie wybrać urządzenia chłodnicze do gastronomii?

W gastronomii urządzenia chłodnicze zaliczają się do podstawowych elementów wyposażenia. Bez nich trudno zachować świeżość produktów spożywczych, która wpływa nie tylko na zysk, ale...

Creme Brulee

Składniki:   250 ml śmietany kremówki  32% ( najlepsza ponad 30% ) 250 ml mleka 3,5% 120 g cukru 1 laska wanilii- żaden cukier waniliowy 2 całe jaka 3 żółtka Brązowy cukier...

Skuteczne przynęty na szczupaka – jak złowić dużą rybę?

Przynęty produkowane w Polsce cieszą się ogromnym uznaniem na całym świecie. Nasi rodzimi rzemieślnicy, którzy od wielu lat starają się stworzyć przynętę doskonałą, cenieni...

Sałatka makaronowa

Składniki: 200 g makaronu penne ( waga przed ugotowaniem) 2 lub 3 ogórki korniszony (średniej wielkości) 100 g szynki gotowanej lub mortadeli 4 czubate łyżki groszku konserwowanego 1 jajko...

Blaty kuchenne – jaki kamień wybrać?

Blaty kuchenne z kamienia są nie tylko niezwykle trwałe i solidne, ale także bardzo efektywnie prezentują się pod względem wizualnym. Potrafią dodać elegancji każdej...

Ryba z ryżem na cukinii. Pysznie, zdrowo i szybko!

Mamy dla Was proste, smaczne i szybkie danie na obiad. Jest smakowite, pożywne i oczywiście zdrowe! Czas przygotowania to ok. 25 minut. Składniki (na dwie...

Owoce pigwy – niedocenione na polskim rynku branży przetwórczej

Owoce pigwy w dużej mierze do Polski sprowadzane są z zagranicy, ponieważ uprawa pigwy w naszym kraju raczej ogranicza się do hodowli amatorskiej. Owoce...

Najpopularniejsze