Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Wołowe Love | Kuba Korczak

24 lutego 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Niesamowite warsztaty w duchu Slow Food z poszukiwaczem smaków i szefem kuchni Kuba Korczak. Będzie gotowanie, przyprawianie i… konsumowanie.Chef Korczak zdradzi także wszystkie tajemnice idealnego steku oraz opowie o zupełnie niedocenianych walorach zdrowotnych wołowiny.
Menu:
przystawka zimna:
– tataki z I krzyżowej marynowane w trawie cytrynowej + puree z pieczonej pietruszki + pappardelle z ogórka + kolendra
przystawka ciepła:
– plastry długo gotowanego ozorka zapiekane z czosnkiem + okruchy w palonym maśle + sos chrzanowy z różowym imbirem + kluska śląska
danie główne:
– stek z antrykotu z dojrzewającej polskiej wołowiny + orientalne masło ziołowe + risotto z borowikami, kardamonem i białym winem + młode marchewki w glazurze cytrynowej
deser:
– galaretka z krwi wołowej + lody morelowe + ciasto francuskie + korzenny cukier puder + orzechy

Cena 220zł / od osoby

Kuba Korczk i jego misja:
-Dzielić się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte smaki, które bezkompromisowo aranżuje w całkowicie wyjątkowe kompozycje.
-Karmić nie zapominając o sezonowości, tradycji i wpływie diety na nasze zdrowie.
– Zaskakiwać swoich gości smakiem najdoskonalszych produktów z których powstaje prawdziwe jedzenie.
-Przypominać jak ogromne bogactwo aromatów mamy codziennie na wyciągnięcie ręki.
-Oddawać się radości poznawania ludzi, historii,smaków, aromatów i technik…
-Hipnotyzować korzystając z dobrej energii i doskonałej atmosfery, które towarzyszą wspólnemu gotowaniu zamieniając największych nawet sceptyków w doskonałych szefów kuchni.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
24 lutego 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here