Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Travel and food | Głodny Świata

8 czerwca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Spotkanie z Głodny Świata, które ma zachęcać do podróży kulinarnych w kuchni i w rzeczywistości oraz podczas którego można pogadać o podróżach i gotowaniu.

Lubisz podróżować? Poznawać nowe smaki? Albo zachwycać gości oryginalnymi daniami? Daj się porwać w kulinarną podróż dookoła świata! Odwiedź z nami Amerykę Południową, Bliski Wschód i Azję, porozmawiajmy o podróżach, jedzeniu i smakowaniu świata! Zaczniemy na gorącym karaibskim wybrzeżu, gdzie spróbujemy kolumbijskich placków kukurydzianych „arepas”. Z Ameryki Południowej polecimy na Bliski Wschód, by przygotować humus z obłędnymi, karmelizowanymi daktylami. W południowo-wschodniej prowincji Chin posmakujemy „ban mian” w stylu Fuijan, czyli makaronu w pikantnym sosie z orzeszków ziemnych, a deser zjemy w Wietnamie, osładzając wieczór delikatnym puddingiem kokosowym z wyrazistym sosem mandarynkowo-imbirowym. Brzmi smakowicie? Dołącz do naszej wyprawy i razem posmakujmy świata!

MENU
1. Arepas con pollo y aguacate, czyi kukurydziane placki z pieczonym mięsem, kolendrą i awokado
2. Humus z daktylami karmelizowanymi w melasie z granatu
3. Ban mian, czyli nudle w pikantnym sosie z orzeszków ziemnych
4. Kokosowy pudding z syropem mandarynkowo-imbirowym

Cena 150 zł od osoby

O prowadzącym:
Filip Turowski z Głodny Świata

Niespokojny duch i marzyciel, który rzucił pracę, wywrócił życie do góry nogami i wyruszył w roczną podróż dookoła śwata. Przejechał 18 krajów, szukając najciekawszych i najbardziej inspirujących smaków, które opisze w swojej książce. Swoje przygody opisuje na blogu www.glodnyswiata.pl, a smakami z podróży dzieli się podczas kulinarnych warsztatów dookoła świata.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
8 czerwca 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here