Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Szparagi i truskawki

22 czerwca 2017 o godzinie 17:00 - 19:00

Chef Korczak Kuba Korczak rozpoczyna kolejną serię szalonych kulinarnych spotkań. Będziecie Państwo odkrywać smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów. Podczas najbliższych warsztatów na Waszych talerzach wylądują uniesienia sezonowości – szparagi i truskawki, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Skosztujecie ich w kilku odsłonach – surowych/pieczonych/parzonych oraz gotowanych. Będziemy trybować, filetować i siekać. Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę! Zobaczycie jak wspaniale będziemy się bawić. Dołączcie do naszej pozytywnie zakręconej ekipy. Do zobaczenia!!!

MENU:
– marynowane surowe szparagi + salsa krewetkowa + okruchy w palonym maśle + zioła + kwiaty
– zielony chłodnik ze szparagami + wędzony karp milicki + imbirowa bita śmietana + zioła + kwiaty
– puree z białych szparagów z dodatkiem cydru i maślanej esencji ze skorupiaków + flambirowana kaczka + sos truskawkowy aromatyzowany pieprzem i rozmarynem + zioła + kwiaty
– panna cotta szparagowa + mus truskawkowy + kruszonka + zioła + kwiaty

Cena 220zł / od osoby

O prowadzącym: Kuba Korczak
– Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia.
– Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju.
– Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków.
– Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.
– W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach, nie uznając żadnych kompromisów.
– Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztatów, pokazów, degustacji).
– Prowadzi konsultacje i rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę.
– W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji.
– Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje i odkrywa.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
22 czerwca 2017
Godzina:
17:00 - 19:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here