Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Świąteczny chleb | Bogusław Tomczyk i Anna Lachowicz-Tomczyk.

1 grudnia 2016 o godzinie 17:00 - 20:00

Dom wypełniony zapachem świeżego chleba, cudownie chrupiąca skórka i tan jedyny w swoim rodzaju, wybitny smak to atuty, dla których warto podjąć się pieczenia chleba w domu.

Program:
– chleby na zakwasie (z ziarnami, oliwkami, suszonymi pomidorami, gruszką, śliwką suszoną, dynią),
– paluchy chlebowe z czarnym i białym sezamem, czarnuszką, czili i ziarnem konopii,
– cebularze,
– hummus buraczkowy z prażonymi orzeszkami pinii,
– hummus z zielonego groszku z wasabi.
*** Dodatkowo każdy uczestnik otrzymuje zakwas do samodzielnego wypieku chleba w domu.

CENA 150 zł / od osoby

Warsztaty poprowadzi Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk.

W kuchni i w życiu wyznają zasadę, że dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia. Ich specjalnością jest pieczywo na zakwasie oraz kuchnia indyjska. Na co dzień gotują dla swoich Klientów oraz prowadzą warsztaty i pokazy gotowania.

Bogusław Tomczyk: z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r., gotując m.in. w Fundacji DarMa oraz na eventach organizowanych przez Instytut Studiów Azjatyckich. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji”, w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Anna Lachowicz-Tomczyk: z wykształcenia antropolożka, doktorantka Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Współorganizatorka cyklicznej wystawy Nieznane Oblicza Hinduizmu, która doczekała się już 8 edycji. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
1 grudnia 2016
Godzina:
17:00 - 20:00
Wydarzenie Tagi:
,

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here