Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Kuszenie kiszeniem #2

8 września 2017 o godzinie 17:00 - 19:00

Kiszenie, jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, wraca do mody i do łask.

Każdy jadł – a może i robił – kiszone ogórki czy kapustę, ale kisić można (prawie) wszystko. I wcale nie jest to bardzo skomplikowane.

Kiszonki to jedyne przetwory, w których zawartość witamin jest wyższa niż w produktach wyjściowych. I jest w nich coś jeszcze – dobre bakterie, wpływające korzystnie na cały organizm.

Teraz możesz się nauczyć, jak robić je w domu!

Podczas warsztatów:
– dowiesz się, co to jest fermentacja i jak można ją wykorzystać w kuchni, dla smaku i dla zdrowia,
– spróbujesz kiszonych warzyw
– poznasz kilka metod kiszenia
– wraz z innymi uczestnikami zrobisz własną kiszonkę i zabierzesz ją do domu wraz z instrukcją, jak się nią opiekować 🙂

Będzie kolorowo, pachnąco, rodzinnie.

Warsztat prowadzi Marta Jermaczek-Sitak.

Cena:
40 zł osoba dorosła, 10 zł dziecko powyżej lat 4
Dzieci poniżej lat 4 bezpłatnie.
Studenci 30 zł
Bilet rodzinny 60 zł
Społeczność Wolnej Szkoły (kadra, dzieci, rodzice) rabat 50%
W cenie również degustacja kiszonek, kawa i herbata, słoiki, świeże warzywa i przyprawy do produkcji kulinarnych cudów 🙂 Każdy uczestnik może wziąć słoik z kiszonką do domu.

Zapisy: pracowniasps@gmail.com do 7 września (czwartek).
Kontakt, info: 509097716
Wpłaty przelewem na konto.
Liczba miejsc ograniczona 🙂

Podajcie info przyjaciołom i znajomym!

Szczegóły

Data:
8 września 2017
Godzina:
17:00 - 19:00

Miejsce wydarzenia

Pracownia
Gajowa 54
Zielona Góra,
+ Google Map

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here