- To wydarzenie minęło.
Kuchnia toskańska | Ivo Violante
7 czerwca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
Tradycyjna toskańska kuchnia, ma swój niepowtarzalny urok.
Z początku była to typowa kuchnia biednych obszarów rolniczych, prosta i niewyszukana. W dobie popularności slow food i żywności organicznej potrawy z Toskanii zyskują coraz więcej fanów.
Menu:
Crostini di polenta e lardo /Grillowana polenta z lardo i gorgonzola
Ribollita toscana /Zupa chlebowa
Costicini di agnello al tartufo / Cząber jagnięcy z truflami
Cantucci al gorgonzola e mandorle /Biszkopty z gorgonzola i migdały
*** poczestujemy Was toskańskim winem.
cena 195 zł / za osobę
Warsztaty poprowadzi najsympatyczniejszy Włoch Ivo Violante z OTO IVO, pochodzący z Werony uczestnik telewizyjnego show Top Chef z Modestem Amaro, kucharz restauracji w Miami, Wenecji, Nowym Jorku i legendarnej La Cirque w Paryżu, uczeń Alaina Ducassa, a aktualnie zakochany w Polsce i Lublinie właściciel restauracji OTO IVO. Gotował m.in. dla Umy Thurman, Al’a Pacino, Roberta de Niro a 7 czerwca gotuje z nami!
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!