- To wydarzenie minęło.
Kuchnia libańska | Manuela Gołąb
20 czerwca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
Kuchnia libańska to mieszanka wpływów tureckich, perskich i ormiańskich, to dzięki nim jest bardzo różnorodna smakowo i kolorystycznie. Na oryginalność libańskich dań mają wpływ aromatyczne zioła, orientalne sosy, dipy i wyjątkowe przyprawy. Kuchnia arabska to przede wszystkim mezze, czyli duża ilość małych przystawek, które wypełniają stół po brzegi. To tez obfitość warzyw, ziół, mięs – drobiu, wołowiny i jagnięciny oraz ryb i owoców morza. Stół arabski nie istnieje bez mocnej kawy i esencjonalnej herbaty, obok której królują najlepsze na świecie desery – pełne orzechów, słodyczy i aromatu róży, kwiatów pomarańczy, kardamonu czy cynamonu. Każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Pozwólcie się zabrać w kulinarną podróż z Manuelą Gołąb. Poznacie sekret idealnej pasty z pieczonego bakłażana BABA GHANOUSH oraz tradycyjnego HUMMUSU. Upieczecie libański CHLEBEK Z ZA’ATAREM, który będzie doskonałym dodatkiem do wołowych KOFT z kolendrą oraz KBBEH NAYI czyli tatara z jagnięciny podawanego z kaszą bulgur i orzeszkami pinii.
FATTOUSH czyli sałata z nutą sumaku z sezamowym dipem oraz BAKLAVA zamykają nasze menu. Gorąco zapraszamy!
Cena 180zł / od osoby
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!