Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Kuchnia indyjska | Tapinder Sharma

21 czerwca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Taphinder Sharma, hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich Ganesh Restaurant. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.
Tapinder Sharma to niezwykle miły, otwarty i pogodny człowiek. Jako 24-latek podążając za głosem serca przybył do Polski z dalekich Indii. Zakochał się w polskiej stypendystce indologii. Po trzech miesiącach od ich poznania w Delhi był pewien, że to miłość jego życia. To historia niczym z bollywoodzkiego filmu. Pan Tapinder pochodzi z biednej indyjskiej rodziny. Rodziny uczciwej, pracowitej, szanującej innych ludzi i bardzo religijnej.

Menu:
– Indyjski omlet
– Bread Pakora (smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków i kolendry panierowany w mące grochowej)
– Gotowanie ryżu Basmati
– Dhania Chutney (dip ze świeżej kolendry)
– Jeera rice (podsmażany ryż z indyjskim kuminem)
– Punjabi chole (cieciorka w sosie pomidorowo-cebulowym)
– Dal Tadka (żółta soczewica podsmażana z warzywami)
– Mango Lassi (napój jogurtowy z Mango)

Jest to menu szczególnie bliskie sercu Tapiego ponieważ na tych daniach się on wychowywał. Z każdym daniem wiąże się jakaś historia i darzy je wielkim sentymentem.

Cena 220zł / od osoby

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
21 czerwca 2017
Godzina:
17:00 - 20:00
Wydarzenie Tagi:
, ,

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here