Urząd pyta: Jak ma wyglądać elewacja parkingu piętrowego przy palmiarni? (ANKIETA)

7
1412
fot. materiały urzędu miasta Zielona Góra

Coraz bliżej realizacja piętrowego parkingi przy palmiarni. Urząd miasta przeprowadza ankietę dotyczącą tego, jak ma wyglądać elewacja budynku. Głos w ankiecie można oddać od piątku, 28 lutego do 6 marca.

Jak ma wyglądać elewacja parkingu piętrowego przy palmiarni?



O budowie parkingu wielopoziomowego w okolicach palmiarni pisaliśmy już kilkukrotnie. Na przełomie sierpnia i września ubiegłego roku miasto przeprowadziło ankietę na temat tego,  jak ma wyglądać miejsce do rekreacji na dachu budynku (czytaj więcej: Tak będzie wyglądał dach parkingu przy palmiarni). Teraz chce poznać zdanie mieszkańców na temat elewacji. Do wyboru są trzy możliwości. Elewacja z paneli aluminiowych, z siatki bądź z membrany. Szczegóły znajdziecie w ankiecie przygotowanej przez urząd miasta —> – Elewacja parkingu przy palmiarni.

Będzie kilkaset miejsc parkingowych więcej



Obecnie na parkingu przy palmiarni zaparkuje około 180 samochodów. Od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00 jest tutaj tłoczno, bo korzystają z niego w dużej mierze pracownicy urzędu marszałkowskiego. Po wybudowaniu piętrowego parkingu przybędzie miejsc. Szacuje się, że powstanie ok. 450 miejsc parkingowych. – Dobiegają końca prace projektowe. Do rozstrzygnięcia pozostaje wygląd elewacji. Ma być w kolorze piaskowym. Magistrat rozważa trzy wersje materiału: panele, siatkę cięto-ciągnioną lub membranę – informuje urząd miasta.

 

PODZIEL SIĘ

7 KOMENTARZE

  1. Jednak im drożej tym lepiej dla magistratu. Ta elewacja na tym parkingu potrzeba jest jak świni siodło.
    Parking będzie w naturalnym zagłębieniu terenu. Boki parkingu powinny być obsadzone wysoko pienną roślinnością, winobluszcze, bluszcze i winorośl. Bedzie eko i estetycznie.

  2. A po urząd pyta mieszkańców? Pamiętacie jaka elewacja miała być na Centrum Nauki Keplera? A co jest to widać. To samo z amfiteatrem, była ankieta z której jasno wynika że mieszkańcy chcą by pozostał amfiteatr, tylko co z tego skoro był konkurs na projekt hali. Miasto niby pyta mieszkańców ale i tak robią po swojemu.

  3. Pytają mieszkańców, bo taki jest wymóg ustawy. a że nie muszą słuchać, bo ustawa nie nakazuje realizacji wniosków mieszkańców.

  4. Wizualizacja przypomina mi projekt Planetarium… a efekt jest, jaki jest.

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here