Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Słodko bez glutenu

27 maja 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Chcesz upiec popisowe ciasto bezglutenowe, ale nie wiesz jak się do tego zabrać? Śnisz o pysznych kremach bez mleka i cukru albo z sentymentem wspominasz domowe, puszyste, drożdżowe rogaliki? Marzysz by przekonać rodzinę do zdrowszych nawyków, ale nie chcesz by bliscy kręcili nosem nad kolejnymi nieudanymi eksperymentami? Mamy dla Ciebie rozwiązanie 
Już 27 maja, Weronika Madejska rozprawi się z mitami na temat diet eliminacyjnych i pokaże jak w prosty sposób upiec ciasto kruche bez masła, drożdżowe rogaliki bez grama mąki pszennej, wyczarować karmel bez cukru i jak sprawnie usmażyć stertę naleśników bez jednego jajka. W dodatku będzie to świetna okazja do nabycia jej najnowszej książki „Słodkie sekrety” z autografem.
Na początku porozmawiamy o zamiennikach w kuchni alergika, a następnie w dwuosobowych zespołach przygotujemy słodkie propozycje bez glutenu, mleka, jajek i cukru, takie jak:
• warstwowe ciastka milionera z bananowym karmelem,
• kruchą szarlotkę pachnącą cynamonem,
• sprężyste naleśniki z musem jabłkowym,
• puszyste placuszki z malinową konfiturą z chia,
• uzależniające kulki a’la snickers,
• krajankę piknikową,
• rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym,
• tartę z budyniem jaglanym i owocami
• oraz babeczki czekoladowe z aksamitnym kremem.

cena 180 zł / za osobę

Weronika Madejska- dwudziestolatka, samouk, wielbicielka gotowania i celebrowania posiłków. Kiedyś mała i chuda dziewczynka z wiecznie bolącym brzuchem, dzisiaj autorka bestsellera „Bez glutenu bez wyrzeczeń”. Jej pierwsze przepisy były efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu. Bloga www.Natchniona.pl założyła kiedy na rynku bezglutenowym panowała posucha. Dzisiaj Weronika odpowiada na potrzeby coraz szerszego grona czytelników, proponując roślinne receptury bez alergenów. 13 lutego ukazała się jej druga książka „Słodkie sekrety”.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
27 maja 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here