- To wydarzenie minęło.
Ramen | Alon Than
28 lutego 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
220 od osoby
Ramen uchodzi za jedną z najpopularniejszych potraw w Japonii.
Ramen to coś więcej niż tylko zupa – to wyjątkowe japońskie danie, bo zamiast ryb i owoców morza zawiera mięso. Alon pokaże Wam jak przygotować ramen i świeży prawdziwy japoński makaron.
Menu:
– Miso Ramen – ramen w rosole wieprzowym z pastą sojową miso,
marynowanymi jajkami, nori i dodatkami
– Shoyu ramen – klasyczny ramen o smaku sosu sojowego
– Hiyashi Chuuka – ramen na zimno serwowany z sosem na bazie oleju sezamowego, kurczakiem i dodatkami (tj. omlet i warzywa)
CENA 220 zł/ od osoby
Po raz kolejny gościem naszym jest ALON THAN – Mistrz Świata Sushi z 2015 roku, znawca kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Prowadził kuchnie kilku restauracji w Tokio, w Polsce mieszka od 2003 roku. Wraz z żoną Alicją prowadzą sieć Restauracji Izumi Sushi w których od lat promują japońską kuchnię w najlepszym wydaniu. Magazyn „Food Service” umieścił Alona na liście najbardziej wpływowych ludzi, którzy w ostatnich 20-tu latach odmienili oblicze polskiej gastronomii. Twórca i właściciel trzech restauracji: Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
zapisy: studio@lookandcook.com.pl
tel 501 245 218