- To wydarzenie minęło.
Knife skills – czyli techniki posługiwania się nożem
21 lutego 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
Zapraszamy na warsztaty Knife skills z Michałem Orłowskim z Lars, Lars & Lars z Poznania, gdzie nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. Po krótkim omówieniu teorii, Michał pokaże Wam kilka z wybranych technik krojenia ( a jest ich kilka), wykorzystując je do przygotowania menu :
klasyczny tatar wołowy z korniszonem, szalotką, orzechem włoskim oraz żółtkiem przepiórczym
-julienne, brunoise, siekanie polędwicy wołowej
przystawka ciepła:
warzywa pieczone z kaparami i kozim serem
-printniere, cocottes
krem z imbiru i marchwi z tagliatelle z cukinii
-mirre poix, julienne, vichy/ emince
Stek z polędwicy wołowej z frytowanymi kuleczkami z batata i pepperonatą
-trybowanie polędwicy wołowej, noisettes, macedoine
CENA 195 zł od osoby
Michał Orłowski
Szef kuchni kultowej restauracji w Poznaniu Lars, Lars & Lars. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!