Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Nagrobki – koncert

24 października o godzinie 19:00 - 21:00

Nagrobki tworzą Maciej Salamon (giatara, wokal) i Adam Witkowski (perkusja, wokal). Muzyka zespołu to autorska mieszanka gitarowego noizu, zimnej fali, big beatu oraz wczesnego black metalu.
Zgodnie z tym, czego można spodziewać się po zespole o tej nazwie – teksty wszystkich piosenek traktują o przemijaniu, śmierci i odchodzeniu.

Dyskografia zespołu:
Pańskie wersety (2014)
Stan Prac (2015)
Granit (2017)
Portret Trumienny (2018)
Teatr Polski (2019)
Koniec Wielkiej Wojny (2019), z Mikołajem Trzaską

Na płytach Pańskie Wersety oraz Granit zespół wspierany były w studio przez Olo Walickiego, Mikołaja Trzaskę, Tomasza Ziętka i Michała Skroka.

Zespół stworzył również muzykę do spektakli teatralnych:
Intro (2015), Narodowy Teatr Dada von Bzdülöw
Słowo o Jakóbie Szeli (2017), Teatr Śląski w Katowicach, reżyseria Michał Kiecik
Portret Trumienny (2017), Teatr Polski w Poznaniu, reżyseria Michał Kiecika
Koniec Przemocy (2017), Instytut Teatralny im. Zbigniewa Raszewskiego, słuchowisko w reżyserii Magdy Mosiewicz i Bogny Burskiej oraz seria występów teatralnych o tym samym tytule i na podstawie słuchowiska.
Koniec Wielkiej Wojny (2019), Teatr Dada von Bzdülöw

Nagrobki zagrały do tej pory około 120 koncertów w kraju i za granicą (m.in. Opener, OFF, Unsound, Springbreak, Tauron Nowa Muzyka).

Zespół wystawia również swoje dzieła w galeriach sztuki. Do tej pory prezentował je na pokazach

Gdziekolwiek idę, idzie śmierć (2017), Kronika, Bytom
Kolejny rok w urnie (2018), Trafostacja Sztuki, Szczecin
Biennale Warszawa (2018), Warszawa
Spalam się (2019), Państwowa Galeria Sztuki, Sopot

Więcej informacji o zespole i koncertach można znaleźć na profilu zespołu: www.podziemia.info oraz www.nagrobki.bandcamp.com

Szczegóły

Data:
24 października
Czas:
19:00 - 21:00
Kategoria:
,

Miejsce

Galeria BWA
Al. Niepodległości 19
Zielona Góra,
+ Google Map
Telefon:
+48683253726
Strona internetowa:
bwazg.pl