Nowy szef kuchni w Casablance. Gotował nawet dla Australijczyków!

0
1535
fot. materiały prasowe

Casablanca to lokal, który od niespełna roku znajduje się kulinarnej mapie miasta i na dobre wkradł się w serca zielonogórzan. Znajdziemy tu pyszne i przede wszystkim zdrowe jedzenie, a dodatkowo niezwykłą, aromatyczną świeżo paloną kawę i herbaty z całego świata. Ale nie tylko herbaty są „światowe”, ale przede wszystkim kucharze.

W Casablance kucharze światowego formatu gotują z lokalnych produktów

W menu restauracji wiąż coś się zmienia, bo kucharze inspirują się składnikami z natury i skład dań dostosowują do pory roku. Jakość potraw podnosi fakt, że są one przyrządzane z najlepszych, ekologicznych składników od lokalnych dostawców. W karcie nie brakuje pizz, makaron i doskonałych zup. Wszystkie potrawy są przygotowywane z należytą starannością i z dbałością o detale. Nie brakuje tu śmiałych pomysłów i niekonwencjonalnych połączeń.  Jak zapewniają właściciele kucharze doświadczenie zdobywali w prestiżowych restauracjach na terenie całej Polski. Teraz do ekipy dołączył Michał Orłowski, który pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Z pewnością wiele wniesie do naszych zielonogórskich smaków.  Zatem jeśli masz ochotę skosztować pysznego, zdrowego, jedzenia przygotowanego przez kucharzy światowego formatu to wstąp do restauracji Casablanca. —>  Odwiedź restaurację także na Facebooku i Instagramie: Facebook Casablanca i Instagram Casablanca

fot. materiały prasowe

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here