Kompleksowa wiedza na temat blatów kuchennych. Na co trzeba uważać? Na co zwrócić uwagę?

0
94
fot. materiały sponsorowane

Kuchnia to newralgiczne miejsce w każdym mieszkaniu. To właśnie w tym pomieszczeniu rozgrywa się zdecydowana większość życia rodzinnego. Codzienna, bardzo intensywna eksploatacja sprawia, że każdy kuchenny element aranżacyjny narażony jest na niebezpieczeństwa lub liczne uszkodzenia mechaniczne. Usterki dotyczą nie tylko sprzętu elektronicznego AGD, ale także mebli i chociażby blatów. Sprawdź, jakie dokładnie zagrożenia czyhają na tego typu wyposażanie.

Uszkodzenia mechaniczne blatu kuchennego nie muszą być codziennością!

Przewrócenie kubka z gorącą kawą, ubrudzenie blatu sosem podczas gotowania czy nawet zbyt gwałtowne odkładanie naczyń. To między innymi takie czynniki mogą powodować uszkodzenia na powierzchni jednego z najważniejszych komponentów aranżacji kuchennej. Samo czyszczenie jest także ryzykowne, kiedy stosuje się do tego szereg niewłaściwych akcesoriów. O blat należy dbać. W końcu stanowi on siłę designu pomieszczenia nazywanego przez wielu sercem każdego domu. Wybór odpowiedniego surowca do produkcji kuchennego blatu jest ogromnym wyzwaniem. Tym bardziej dla laików, którzy pierwszy raz planują aranżację własnego mieszkania. Na współczesnym rynku znajdziesz wiele materiałów produkcyjnych. Laminat, naturalne drewno, kamień… Uwagę warto zwrócić zwłaszcza na ten ostatni surowiec. Blaty marmurowe, granitowe czy kwarcytowe są uznawane za niezniszczalne. W tym przypadku nie jest to wyłącznie puste hasło reklamowe, ale fakt potwierdzony rzetelną obserwacją oraz doświadczeniem wielu osób. Na tle konkurencyjnych rozwiązań, blaty kuchenne wykonane z kamienia rzeczywiście zdają egzamin w najbardziej wymagających warunkach, a do takich należy zaliczyć kuchnię.

Poznaj pozostałe zalety wykorzystywania kamienia, jako surowca na blat kuchenny

Zwiększona wytrzymałość to oczywiście jedna z najważniejszych zalet blatów kuchennych z kamienia. Dotyczy ona nie tylko codziennej eksploatacji oraz uszkodzeń mechanicznych, ale także zmian temperaturowych. Surowiec proponowany przez firmę Fabryka Blatów umożliwiają kontakt z gorącymi naczyniami. Są one również food safe, więc nie zawierają substancji szkodliwych dla zdrowia, które mogą przedostać się do organizmu przez żywność przechowywaną na blacie. To jednak nie wszystko. Dla klientów priorytetowy jest także aspekt utrzymywania w czystości. I w tym wypadku kamień prezentuje się wręcz doskonale. Jego czyszczenie nie wymaga używania specjalistycznej chemii, co stanowi ogromną zaletę dla wielu osób. Warto nadmienić również fakt niesamowitego designu. Ponadczasowa estetyka sprawia, że blat kuchenny z kamienia dopasujesz pod każdy wystrój. Zarówno ten nowoczesny, jak i zdecydowanie bardziej klasyczny.

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here