Komory garownicze sprawią, że ciasto będzie idealne

0
165
fot. materiały prasowe

Komora rozrostu ciasta, zwana także komorą garowniczą to urządzenie zwykle stosowane w piekarniach, cukierniach i innym punktach gastronomicznych. Stanowi ważny etap w procesie produkcji wypieków. Dzięki temu efekt końcowy zachwyci niejednego smakosza. Jeśli rozważasz zakup takiego urządzenia zapoznaj się z propozycjami firmy Orest.

Komory rozrostu ciasta niezbędne urządzenie w kuchni

By ciasto było idealne, nie za suche, nie za wilgotne, nie za kruche musi zostać spełniony szereg warunków, którym ciężko sprostać. By jednak ułatwić proces produkcyjny, zwłaszcza na szeroką skalę, a także umożliwić produkcję wypieków o określonej jakości warto wykorzystać komory garownicze. Ich głównym zadaniem jest właśnie utrzymanie odpowiednich warunków do rozrostu ciasta. W konsekwencji nasz wypiek będzie lepszy i jakościowo podobny.

Komory garownicze. Jak działają?

Jak to się dzieje? Komory do rozrostu ciasta mają szereg funkcji umożliwiających ustawienie między innymi odpowiedniej temperatury i wilgotności, które pomagają ciastu wyrastać. Bo o ile na blaszce położonej na kuchennym blacie trudno o jednakowe a zarazem odpowiednie nawilżenie i temperaturę, tak w komorach garowniczych jest to możliwe. Dzięki panelom sterowania mamy możliwość ustawienia i utrzymywania pożądanej temperatury. Obieg powietrza jest tu równomierny. Urządzenia są wyposażone w mechanizmy służące do zapewnienie odpowiedniej wentylacji. Dbałość o odpowiednie warunki do rozrostu ciasta wpływa na jego konsystencję, strukturę. A takie same warunki w całej komorze zapewniają, że każdy pojedynczy wypiek będzie podobnej jakości. Komory garownicze umożliwią także wyciągniecie maksimum walorów z ciasta i jego odpowiedni rozrost.

Komory rozrostu ciasta Orest

Ciekawą ofertę komór garowniczych posiada firma Orest, producent urządzeń gastronomicznych, działający na rynku od 1993 roku. Dlatego też warto rozważyć zakup komory rozrostu ciasta Orest z serii PT. Urządzenia są wykonane ze stali nierdzewnej, odległość między prowadnicami wynosi 85 mm. Zakres temperatur można wybrać w zakresie od 30 do 90 stopni. Posiadają także drzwi ze szkła hartowanego o grubości 6 mm. Urządzenia są wyposażone w przesuwną tacę do zbierania wilgoci. By dopasować urządzenie do swoich potrzeb firma Orest umożliwia dobranie odpowiednich parametrów komór takich jak wysokość, szerokość, czy głębokość, a także liczbę poziomów. Urządzenia są solidne i wyglądają estetycznie.

Komory garownicze Orest spełnią oczekiwania najbardziej wymagających producentów, a tym samym w konsekwencji zachwycą przyszłych konsumentów wypieków.

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here