Finał WOŚP w Zielonej Górze.
Podczas tegorocznego finału WOŚP w Zielonej Górze odbędzie się wielkie gotowanie i wielkie degustowanie. Za symboliczną złotówkę do puszki będzie można skosztować zupy z ciecierzycą, czy gulaszu z dzika. Będzie można napić się także napoju rozgrzewającego z hibiskusem.
Finał WOŚP w Zielonej Górze okraszą kucharze z regionu
Start o godz. 16.00. Stoisko będzie koło ratusza. Gotować będą kucharze z woj. lubuskiego: Maciek Ostrowski, Paweł Mierzejewski, Łukasz Śmigielski, Agnieszka Gościniak Paweł Bobrowski, czy Tomek Tomiuk. 200 litrów zupy około 300 porcji gulaszu z dzika.
Kolacja dla dwojga
Będzie także nauka cięcia nożem. Przygotowane zostaną specjalne stanowiska, gdzie będziemy mogli podszkolić nasze umiejętności w szybkim krojeniu nożem. na których będą mogli nauczyć się tej sztuki. Stowarzyszenie przekaże także do wylicytowanie kolację dla dwojga, przygotowana u nich w domu.