Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Wietnamska wiosna | Tomasz Mitręga

23 maja 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Wietnamska kuchnia to przede wszystkim aromatyczne, lekkie potrawy z dużej ilości chudych mięs oraz warzyw, przyprawione chili, kolendrą lub wietnamską miętą.Potrawy są dosyć proste, nie poddaje się ich długiej obróbce termicznej, dlatego zarówno mięso, jak i warzywa zachowują wiele wartości odżywczych. Nie są długo gotowane lub smażone. Popularne dla tej kuchni są zupy i wywary, często rybne lub z domieszką czy a bazie owoców morza. Kuchnia opiera się na zasadach Yin i Yan – mięsa, warzywa i przyprawy dzielone są na ostre i kwaśne, których odpowiednie dobranie pozwala wyważyć proporcje smakowe, tak, aby potrawy miały niepowtarzalny aromat.

MENU:
wietnamska wiosna

zupa pho z wołowiną
krewetkowe spring rolls goi coun
bahn me fish cakes (wietnamskie ciastka rybne na bagietce)
sałatka z wieprzowym naleśnikiem (bahn xeo)
mango goi sałatka z mango i warzyw
na deser ca phe coffe z lodami (slynna wietnamska kawa)

CENA 180 zł od osoby

*** Warsztat poprowadzi Tomasz Mitręga ceniony kucharz z bogatym doświadczeniem: Tomasz Mitręga, który uczył się fachu przy boku znanych światowych kucharzy min. Samuel Benedetto, Enrique Toro, Ian Pengelley. Pracował w prestiżowych restauracjach takich jak: Sooke Harbour House w Vancouver Island BC – Kanada, Grand Lake’s Sagebrush – Colorado, Usa, czy Gilgamesh – Londyn. Obecny szef kuchni poznańskiej restauracji Republika Słoneczna i organizator warsztatów kulinarnych w Republice Słonecznej.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

zapisy: studio@lookandcook.com.pl
tel 501 245 218

Szczegóły

Data:
23 maja 2017
Godzina:
17:00 - 20:00
Wydarzenie Tagi:
,

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here