Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Warzywo jest super

26 maja 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Może to fajny pomysł na warsztaty razem z mamą?

DOMINIKA WÓJCIAK z Dominika Wójciak – Kulinarne Bezdroża– wyróżniona przez samego Gordona Ramsay’a zwyciężczyni III edycji programu MasterChef. Miłośniczka warzyw, autorka bestsellerowych książek „WARZYWO” i „ZIARNO”. Właśnie ukazało się nowe „SEZONOWE WARZYWO”, będące kontynuacją popularnej pierwszej części. Uczy kreatywnego podejścia do kuchni roślinnej i kulinarnej odwagi. Udowadnia, że warzywa to świetny materiał na całodzienne menu. Uwielbia wszelkie bulwy i korzenie, kolekcjonuje kulinarne doświadczenia z całego świata oraz gromadzi egzotyczne przyprawy, które z błyskiem w oku wykorzystuje w lokalnej i sezonowej kuchni. W wolnej chwili uzupełnia zapasy kiszonych cytryn, nie wyobraża sobie spiżarni bez kimchi, uwielbia zapach prażonego kuminu.

WARZYWO JEST SUPER

Podczas warsztatów przygotujemy prawdziwą warzywną ucztę opartą wyłącznie na sezonowych warzywach i owocach. Wykorzystamy to co późną wiosną najsmaczniejsze, sięgniemy po rabarbar, szparagi, młodą kapustę, marchewkę i botwinę. Nasze menu uzupełnimy o kaszę jaglaną, prażone orzechy i ziarna. Mimo, że nazwy potraw w menu mogą wydać się co poniektórym dosyć ekstrawaganckie, udowodnimy, że to jedynie nazwy bo przygotowanie ich jest proste i dowodzi, że WARZYWO JEST SUPER!

1. Kimchi z młodej kapusty z czosnkiem niedźwiedzim

2. Pieczone marchewki z dukkah i jaglanym pilaw z kurkumą

3. Curry z botwinką i bakłażanem

4. Domowe orchiette ze szparagami i wędzonym kokosem a’la bekon

5. Jaglany sernik z rabarbarem i kruszonką migdałową

Cena 220 zł / od osoby

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
26 maja 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here