Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Warsztaty bezglutenowe | Veggie

9 lutego 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Moda czy konieczność? Na warsztatach postaramy się odpowiedzieć na to pytanie. Jak wiadomo dieta bezglutenowa nie należy do łatwych, ale mamy nadzieję, że warsztaty kulinarne i zdobyta tu wiedza udowodnią, że dieta bez glutenu może być smaczna i zdrowa.
Menu:

– aromatyczna zupa z soczewicy z mleczkiem kokosowym i świeżą kolendrą
– ryż idealny
– chole palak (indyjska potrawa na bazie szpinaku z ciecierzycą)
– indyjskie paluszki „(bez) rybne” (na bazie ciecierzycy z sosem pomidorowym
– sabdżi (warzywne danie w pikantnym sosie własnym)
– halava (pudding) z mąki z ciecierzycy z bananami i bakaliami

CENA 150 zł

Warsztaty poprowadzi Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk z Veggie

W kuchni i w życiu wyznają zasadę, że dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia. Ich specjalnością jest pieczywo na zakwasie oraz kuchnia indyjska. Na co dzień gotują dla swoich Klientów oraz prowadzą warsztaty i pokazy gotowania.

Bogusław Tomczyk: z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r., gotując m.in. w Fundacji DarMa oraz na eventach organizowanych przez Instytut Studiów Azjatyckich. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji”, w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Anna Lachowicz-Tomczyk: z wykształcenia antropolożka, doktorantka Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Współorganizatorka cyklicznej wystawy Nieznane Oblicza Hinduizmu, która doczekała się już 8 edycji. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
9 lutego 2017
Godzina:
17:00 - 20:00
Wydarzenie Tagi:

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here