Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Techniki posługiwania się nożem

24 maja 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Zapraszamy na drugie z cyklu warsztaty z Michałem Orłowskim z Lars, Lars & Lars z Poznania, gdzie nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. Po krótkim omówieniu teorii, Michał pokaże Wam kilka z wybranych technik krojenia ( a jest ich kilkanaście), wykorzystując je do przygotowania menu :

– Stek z rostbefu- trybowanie i porcjowanie wolowiny
– Ziolowa salsa z chilli_ siekanie ziol, brunoise
– Fritter z batata- noisettes
– Chipsy z pietruchy i marchwi- vichy
– Warzywne Consomme z jajkiem poche- mirre poix// macedoine
– Jablkowy crumble z kruszonka- jardinere i julienne z jablka granny smith

CENA 195 zł od osoby

Michał Orłowski
Szef kuchni kultowej restauracji w Poznaniu Lars, Lars & Lars. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
24 maja 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here