Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Szef jutra 2017 | Ernest Jagodziński

23 marca 2017 o godzinie 11:00 - 15:00

Zapraszamy Was na dwudniowe spotkanie z cyklu „Mistrzowski
duet” Para Ernest Jagodziński i Katarzyna Daniłowicz TOP CHEF Polska przekażą Wam swoje doświadczenie, umiejętności i zarażą swoją pasją do kreatywnego gotowania.

Ernest Jagodziński – pasjonat i artysta w jednym; zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in. L’Art de la Cuisine Martell, Kucharz – odkrycie roku; od czerwca 2012 szef kuchni Restauracji Cucina 88 w City Park Poznań. Przewodnik Gault&Millau Polska 2017 nagrodził Ernesta Jagodzińskiego najwyższym wyróżnieniem w kategorii ” Szef jutra”
SZEF JUTRA: Ernest Jagodziński – Cucina 88, Poznań
Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Spośród wszystkich kreatywnych dziedzin wybrał właśnie kuchnię – i bardzo słusznie! Po skończonym technikum zaczął gotować. Pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sense i w końcu do warszawskiego Westin’a. Z czasem zdecydował się podjąć nowe wyzwanie… Porzucił stabilną posadę i rozpoczął budowanie nowego miejsca w obcym mieście. W codziennej pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Miłośnik słodko-gorzkich smaków. Swój zespół traktuje jak rodzinę, którą tworzą od 4 lat, odkąd został Szefem Kuchni poznańskiej CUCINY88. Bardzo szanuje produkt i ludzi wokół siebie. Jest oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem – Ambasadorem Drużyny Szpiku. Twierdzi że pracuje w ciszy – a sukces sam zrobi hałas.

Przygotowane menu:
-Smażone małże hotate/ mango, wanilia/pianka pomidorowa/ kolendra
-Foie gras/ passiflora/ babka banaowa
-Dorsz skrei/ ser bursztyn/ edamame/ chorizo
-Jagnięcina /topinambur/kawa

cena 350zł
przy zakupie dwóch szkoleń z cyklu ” Mistrzowski duet”cena 650 zł
*** możliwość wykupienia noclegu http://www.motel118.pl/hotel/
w okolicach studia Look&Cook

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
23 marca 2017
Godzina:
11:00 - 15:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here