Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Podstawy sushi | Bartłomiej Wrzesiński

9 maja 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Warsztaty przebiegają w wesołej i przyjacielskiej atmosferze, Bartek opowiada historię sushi i różnego rodzaju anegdoty w tzw. życia od kuchni w sushi barach jak i oczywiście opowiada o składnikach z których jest sushi przyrządzane( ryż, algi, wasabi, różne japońskie dodatki do sushi maków) zdradza tajemnice gotowania ryżu, płatków omletowych itd. oraz gdzie i w jakiej postaci kupować wszystkie produkty potrzebne do robienia sushi.

Każdy uczestnik przygotowuje 4 rodzaje sushi maków są to:
– sushi maki w algach morskich z surowym łososiem
– california maki z paluszkiem krabowym i sezamem
– sushi maki w płatku omletowym z krewetkami na słodko polane słodkim sosem Teriaki
– hoso maki wegetariańskie
– nigiri z łososia
– degustacja sake

Cena 180zł / od osoby

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
9 maja 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here