Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Pierożki Świata z Inessa Kim

2 marca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

Znany polski krytyk kulinarny Maciej Nowak dzielił się jakiś czas temu na Facebooku swoimi wrażeniami z pobytu w Krainie Kwitnącej Wiśni. Jeden z jego wpisów był szczególnie zabawny. Na pytanie jego nowego przyjaciela Japończyka o tym, jakie jest najbardziej popularne polskie danie, Maciej Nowak odpowiedział: „Pierogi”. Kolega Japończyk roześmiał się i rzekł: „Przecież pierogi są chińskie!”
Nie będziemy się wdawać w dyskusję na temat ojczyzny pierogów. W końcu, jakie to ma znaczenie? Jeżeli są smaczne, możemy zajadać się nimi bez końca!
Podczas naszych warsztatów pod okiem Inessy Kim – specjalistki między innymi od pierogów świata nauczycie się robić:
– rosyjskie pielmieni z mięsem wieprzowo-wołowym (lub koreańskie kimchimandu z mięsem, kimchi i makaronem ryżowym)
-gruzińskie khinkali z mięsem wieprzowo-wołowym
– środkowoazjatyckie manty z dynią gotowane na parze
– pieczone uzbeckie samsy z baraniną.
BĘDZIE SMACZNIE I WESOŁO!

Inessa Kim:
Jestem etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie.
Z wykształcenia – historyk i politolog. Ukończyłam Kazachski Uniwersytet Państwowy, Uniwersytet Środkowo-Europejski w Budapeszcie oraz Uniwersytet w Reading (Wielka Brytania). Do Polski przyjechałam na studia doktoranckie w 1997 roku.
Pracowałam jako tłumacz freelancer, byłam dziennikarką redakcji rosyjskiej Polskiego Radia dla Zagranicy, korespondentką serwisu informacyjnego Transitions Online, felietonistką miesięcznika „Kuchnia”, koordynatorem szkoleń w Microfinance Center. Później krótko prowadziłam własną firmę szkoleniowo-doradczą.
Przez 6 lat prowadziłam niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brałam udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, byłam uczestniczą drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowałam jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”. Od 2013 roku prowadzę warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach).
W 2014 roku wydałam edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

CENA 150 zł/ od osoby

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
2 marca 2017
Godzina:
17:00 - 20:00
Wydarzenie Tagi:

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here