Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Marzec 2017

Wypleciemy sobie koszyk

28 marca o godzinie 16:30 - 19:00
oLgOVE, ul. Sowińskiego 4a
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Spotkanie z serii: Podziel się swoją pasją. Na wyplatanie koszyków zaprasza Dorota, która odnalazła swój sposób na relaks zwijając papierowe patyczki i wyplatając z nich cudeńka... Jeśli macie ochotę na własnoręcznie wypleciony koszyk na Wielkanoc - zapraszamy... Z papierów, farb i pracy własnych dłoni powstaną koszyki. Będzie się działo. Dla ekipy mieszanej (rodziny) mamy zadanie specjalnie - dziecko zrobi swoją małą "wyplotkę" ... Spotkanie dla osób dorosłych lub rodzin. Prowadząca: Dorota Sławek - kreatywna Mama, która odnalazła swoją pasję w…

Dowiedz się więcej »

Wielkanoc | WEGAN NERD

28 marca o godzinie 17:00 - 20:00
Studio Kulinarne Look&Cook, Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Mapka Google

"Święta to wspaniały czas dla wegan. Nie dlatego, że naiwnie wierzymy w zmianę ludzi na lepszą;-)) Święta to czas kulinarnych wyczynów!! To w tedy możemy udowodnić, że dieta wegańska jest smaczna, może być Świąteczna i kreatywna. Świąteczne potrawy nie są nam obce. Od lat staramy się stworzyć ich roślinne, wegańskie odpowiedniki. " pisze Wegan Nerd Menu wielkanocne wygląda tak: pasztet z białej fasoli z makiem i kiszoną kapustą pasztet z zielonej soczewicy z chrzanem i rożowym pieprzem pasztet z ciecierzycy…

Dowiedz się więcej »

Śmiech na Sali czyli Spontaniczny Wieczór Opowiadania Dowcipów

28 marca o godzinie 20:00 - 23:00
Atelier Drinkbar u Poliego, ul. Sobieskiego 11
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Jedni lubią opowiadać inni wolą ich słuchać - wszyscy lubią się śmiać. We wtorkowy wieczór kilku odważnych pojawi się na scenie w Atelier DrinkBar u Poliego aby podzielić się najlepszymi dowcipami jakie usłyszeliście, wyczytaliście bądź wymyśliliście sami (niepotrzebne skreślić) Oprócz plejady stałych bywalców, którzy zawsze są gotowi do akcji pojawią się goście wieczoru ... Marcin Wisniewski i Jerzy Kaczmarowski Marcin i Jerzy to mistrzowie anegdot i kreowania ról komediowych. Stąd obaj wytoczą najcięższe działa i bez skrępowania odpalą ją co…

Dowiedz się więcej »

Eliminacje Wojewódzkie XI Memoriału Andrzeja Grubby

29 marca o godzinie 10:00 - 15:00
WOSIR Drzonków, Olimpijska 20
Drzonków,
+ Mapka Google

Już po raz jedenasty Fundacja im. Andrzeja Grubby organizuje cykl turniejów tenisa stołowego dzieci szkół podstawowych pod nazwą Memoriał Andrzeja Grubby. Turnieje eliminacyjne przeprowadzone zostaną we wszystkich województwach Polski, od marca do czerwca 2017 roku. Finał rozegrany zostanie w czerwcu 2017 roku w Hali 100-lecia Sopotu. Przesłaniem imprezy jest uczczenie pamięci Tego wybitnego polskiego sportowca oraz promowanie wartości etycznych i edukacyjnych, a zwłaszcza idei fair play, które charakteryzowały Jego karierę sportową. Już w najbliższą środę(29.03.2017) odbędą się eliminacje w województwie…

Dowiedz się więcej »

Wykład pt. „Współczesna ikona w Polsce i na Ukrainie”

29 marca o godzinie 16:00 - 18:00
Muzeum Ziemi Lubuskiej, ul. Al. Niepodległości/15
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Muzeum Ziemi Lubuskiej zaprasza na wykład pt. „Współczesna ikona w Polsce i na Ukrainie”, w którym weźmie udział Witalij Szuplak (Ukraina). Spotkanie jest suplementem do wystawy prezentowanej obecnie w zielonogórskim Muzeum Ikona – oblicze wiary. Wstęp wolny.

Dowiedz się więcej »

Kuchnia indyjska | Bogusław Tomczyk i Anna Lachowicz- Tomczyk

29 marca o godzinie 17:00 - 20:00
Studio Kulinarne Look&Cook, Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Mapka Google

W kuchni indyjskiej sekret tkwi w diecie bogatej w warzywa, ryż i dobroczynne przyprawy. Kolorowe i aromatyczne potrawy hinduskie przyrządza się głównie ze składników stanowiących podstawę dobrze zbilansowanej diety. Dania kuchni indyjskiej pachną intensywnością orientalnych przypraw. fascynują wyrazistością smaków, kolorów i zapachów MENU: – samosa (tradycyjne indyjskie pierożki z farszem z groszku; podawane z sosem miętowym) – raita (gęsty sos/ potrawa na bazie jogurtu z ogórkiem i przyprawami, niezbędny dodatek do potraw indyjskich) – warzywne curry (aromatyczne warzywne danie z…

Dowiedz się więcej »

Rozszerzamy dietę niemowląt

29 marca o godzinie 17:00 - 18:30

Spotkanie z cyklu: Podziel się swoją wiedzą. Warsztat żywienia niemowląt ma popularyzować metodę BLW, dzięki której cała rodzina je zdrowiej, przy jednym stole i nie ma konieczności przygotowywania osobnych potraw dla dziecka. Baby-led weaning czyli „wczesne samodzielne jedzenie niemowląt” to jedna z metod rozszerzania diety dziecka. Jest ona bardzo prosta i bardzo intuicyjna. Niemowlę zamiast papek ze zmiksowanych pokarmów dostaje do rączki ugotowane warzywa, owoce, makaron, kasze, ryż, mięso… Prowadząca: Irina Brovko Cena: 30 zł / osobę Ilość miejsc ograniczona.…

Dowiedz się więcej »

Wystawa o zielonogórskim undergroundzie

29 marca o godzinie 17:00 - 19:00
Muzeum Ziemi Lubuskiej, ul. Al. Niepodległości/15
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Muzeum Ziemi lubuskiej w Zielonej Górze Galeria Twórców Galera zapraszają na otwarcie wystawy ZIELONOGÓRSKI UNDERGROUND W obiektywie Władysława Czulaka Wernisaż, z udziałem Autora, odbędzie się w środę, 29 marca 2017 roku o godz. 17.00 w gmachu Muzeum, al. Niepodległości 15. Władysław Czulak, zielonogórzanin, fotografik, filmowiec, fotoreporter. Od kilku lat swoje zamiłowanie do fotografii i ruchomego obrazu łączy z pasją i z pracą zawodową. Członek regionalnych i międzynarodowych stowarzyszeń i grup artystyczno-fotograficznych. Uczestnik wielu wystaw i publikacji fotograficznych oraz festiwali filmowych;…

Dowiedz się więcej »

Young & Wild

29 marca o godzinie 21:00 - 23:55
X-Demon, Kupiecka3 6
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Smaki Gruzji | Tamuna Kiladze

30 marca o godzinie 17:00 - 20:00
Studio Kulinarne Look&Cook, Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Mapka Google

Gruzja jest jednym z tych miejsc, które z powodzeniem można nazwać rajem na ziemi, a ten kto choć raz ją odwiedzi – będzie chciał tam wrócić. Jeśli chcesz doświadczyć smaków Gruzji, nie szukaj modnych restauracji daj się ponieść przygodzie i gotuj z nami w studiu z Tamuną Kiladze, która zaprosi Was do wspólnego przygotowania chaczapuri, pchali, chinkali, lobio i jeszcze innych potraw. Nie wiecie, co to jest? Zapraszamy na warsztaty. Cena 160 zł / od osoby Potrawy przygotowane przez kursantów…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia