Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Kuszenie kiszeniem 1/2018

22 lutego 2018 o godzinie 17:00 - 19:00

Przesilenie wiosenne to trudny czas dla organizmu. A najlepszym źródłem witamin i probiotyków w tym czasie są oczywiście kiszonki 🙂

Zapraszamy na pierwszy w tym roku warsztat kiszenia warzyw. Wydaje się, że czas kiszenia to lato i jesień, ale zimą też jest sporo możliwości! Można kisić zimowe warzywa, jak np. brukselka. Można tworzyć kiszonki ubijane w stylu europejskim i azjatyckim. Można też na różne sposoby wykorzystywać kiszonki z piwnicy!

Na warsztacie:
– dowiemy się, czym jest fermentacja, jakie są rodzaje fermentacji i które mogą nam się przydać,
– poznamy sposoby kiszenia warzyw i możliwe błędy
– spróbujemy kiszonych warzyw, zrobimy eksperymentalną polewkę z kiszonego podagrycznika.

Każdy z uczestników zrobi własną kiszonkę i zabierze do domu wraz z instrukcją, jak się nią opiekować.
Zapewniamy słoiki, produkty i cały potrzebny sprzęt.

Prowadzenie: Marta Jermaczek-Sitak

Cena: 50 zł
Dzieci do 5 lat gratis, 5-12 lat 50%
Społeczność Wolnej Szkoły 50%

Szczegóły

Data:
22 lutego 2018
Godzina:
17:00 - 19:00

Miejsce wydarzenia

Pracownia Żyrafa
Gajowa 54
ZIELONA GÓRA, 65-119
+ Google Map

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here