- To wydarzenie minęło.
Kuchnia Izraela | Manuela Gołąb
14 marca 2017 o godzinie 16:30 - 19:30
Tradycyjna kuchnia żydowska niejedno ma imię. Łączy ona wiele elementów charakterystycznych dla innych kuchni, np. śródziemnomorskiej, tureckiej, arabskiej i Dalekiego Wschodu. Ze względu na panującą w tym kraju religię, czyli judaizm, szczególnie istotnym jej aspektem jest koszerność. Zarówno sposób przygotowywania, jak i serwowania potraw podlega ścisłym regułom. Z drugiej strony, istnieje też mniej ortodoksyjny typ kuchni Izraela, gdzie pojawiają się elementy kuchni międzynarodowej oraz pomysły zaczerpnięte z przepisów narodowych poszczególnych państw.
MENU:
-Tradycyjne Falafele w bułce Pita
-Baba ghanoush
-Jagnięca Szoarma
-Hummus na dwa sposoby czyli ostro i tradycyjnie
-Shakshuka czyli co Izraelczycy lubią jeść najbardziej na śniadanie
-Bakłażany faszerowane kaszą jaglaną
-Słodki Charoset na deser
CENA 160 zł
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
*W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, sprzęty kuchenne, użyczamy fartuchy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
**W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów,
mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
ZGŁOSZENIE UDZIAŁU:
Aby zgłosić chęć udziału w warsztacie prosimy o przesłanie wiadomości e-mail na adres studio@lookandcook.com.pl,
W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt telefoniczny 506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!