Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Kuchnia indyjska | Bogusław Tomczyk i Anna Lachowicz- Tomczyk

29 marca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00

W kuchni indyjskiej sekret tkwi w diecie bogatej w warzywa, ryż i dobroczynne przyprawy. Kolorowe i aromatyczne potrawy hinduskie przyrządza się głównie ze składników stanowiących podstawę dobrze zbilansowanej diety.
Dania kuchni indyjskiej pachną intensywnością orientalnych przypraw. fascynują wyrazistością smaków, kolorów i zapachów

MENU:
– samosa (tradycyjne indyjskie pierożki z farszem z groszku; podawane z sosem miętowym)
– raita (gęsty sos/ potrawa na bazie jogurtu z ogórkiem i przyprawami, niezbędny dodatek do potraw indyjskich)
– warzywne curry (aromatyczne warzywne danie z dodatkiem mleczka kokosowego i przypraw)
– ryż basmati
– halava (pudding z prażonej mąki z ciecierzycy z korzennymi przyprawami i pomarańczą)

Wszystkie dania – poza samosami – są bezglutenowe.

CENA 150 zł / od osoby

Warsztaty poprowadzi Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk.

W kuchni i w życiu wyznają zasadę, że dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia. Ich specjalnością jest pieczywo na zakwasie oraz kuchnia indyjska. Na co dzień gotują dla swoich Klientów oraz prowadzą warsztaty i pokazy gotowania.

Bogusław Tomczyk: z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r., gotując m.in. w Fundacji DarMa oraz na eventach organizowanych przez Instytut Studiów Azjatyckich. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji”, w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Anna Lachowicz-Tomczyk: z wykształcenia antropolożka, doktorantka Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Współorganizatorka cyklicznej wystawy Nieznane Oblicza Hinduizmu, która doczekała się już 8 edycji. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły

Data:
29 marca 2017
Godzina:
17:00 - 20:00

Miejsce wydarzenia

Studio Kulinarne Look&Cook
Lotnikow 6
Zielona Góra,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here