- To wydarzenie minęło.
Kuchnia Grecka | Kuba Korczak
23 lutego 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
Kuba Korczak zaprasza Was w podróż po pięknej śródziemnomorskiej krainie, do której traficie za sprawą najdoskonalszych produktów prosto z Grecji oraz atmosfery, którą zapewni prowadzący, który tam właśnie spędził część swojego kulinarnego życia. Posłuchacie wspaniałych historii i zjecie autentyczne greckie dania i specjały.
Menu:
Starter:
– oliwki z Kalamaty marynowane w ziołach i skórce z greckich cytrusów
Na początek:
– aromatyczne tzatziki z miętą
– oryginalna sałatka grecka
Grill:
– długo gotowana delikatna ośmiornica marynowana wg receptury chefa
– grillowana jagnięcina marynowana w greckich ziołach
– płatki delikatnych kalmarów
Dodatki:
– grzanki z oliwą oreganową
– greckie pity
Deser:
– feta zapiekana w cieście filo + miód tymiankowy + czarny sezam + karmel z ouzo Plomari
– grecka kawa parzona
– baklawy
CENA 220zł / od osoby
O prowadzącym:
Kuba Korczak
Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju.Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.
W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów.Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje). Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.Od lat niezmiennie zakochany w Grecji, gdzie spędził część swojego życia.
Więcej na: Kuba Korczak oraz kubakorczak.pl.