- To wydarzenie minęło.
Kobieta Szef 2017 | Katarzyna Daniłowicz
22 marca 2017 o godzinie 11:00 - 15:00
Zapraszamy Was na dwudniowe spotkanie z cyklu „Mistrzowski
duet” Para Katarzyna Daniłowicz TOP CHEF Polska i Ernest Jagodziński przekażą Wam swoje doświadczenie, umiejętności i zarażą swoją pasją do kreatywnego gotowania.
KOBIETA SZEF: Katarzyna Daniłowicz – Olszewskiego 128, Wrocław. Od początku kariery zawodowej związana z rodzinnym miastem. Architekt, która wybrała gastronomię. Swoją kulinarną karierę rozpoczęła w restauracji Pod Papugami. Kolejnym miejscem, w które włożyła swoje serce była restauracja Marina. Późnij została zastępcą szefa kuchni w hotelu Granary. W kuchni inspiruje ją kolor, sezonowość i literatura. Ulubionymi smakami są te z dzieciństwa. Pytana o kulinarne wzorce, jednym tchem wymienia Daniela Humma, Hestona Blumentala i Marco Pierre White’a. Mając 28 lat, jako pierwsza i jedyna do tej pory kobieta wywalczyła tytuł Top Chefa. Zwyciężyła 4 edycję programu pokonując dwóch świetnych kucharzy – Adama Adamczaka i Łukasza Budzika. Od półtora roku jest właścicielką i szefową kuchni restauracji Olszewskiego 128.
Przygotowane menu:
Przystawka:
– Przegrzebki / marakuja / galangal / nori / kokos/ tahini
Danie główne:
– Dorsz/ fenkuł/ boulabaisse/ marchew/ biała rzodkiew
Deser:
– Wędzona śliwka/ solony karmel/ orzechy pecan/ seler naciowy
cena 350zł
przy zakupie dwóch szkoleń z cyklu „Mistrzowski duet”
cena 650 zł
*** możliwość wykupienia noclegu http://www.motel118.pl/
w okolicach studia Look&Cook
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!