- To wydarzenie minęło.
French macarons
1 marca 2017 o godzinie 17:00 - 20:00
Zajęcia poświęcone najbardziej wymagającym francuskim wypiekom, french macarons.
Skomponujemy połączenie smaku i koloru, poznamy historię tych wytwornych ciastek, oraz zapoznamy się z nowymi trendami w zdobieniu macaron’s.
Warsztaty obejmują naukę krok po kroku, wypieku daszków makaroników ,jak i wykonanie kremów zwanych ganache.
Wszystkie wypieki, oraz przepisy zabierzecie do domu.
Propozycja smaków:
Marakuja = z mrożoną marakują bez cukru
Wanilia= z pełnych lasek wanilii
Czekolada + kawa= kawa instant
cena 180 zł od osoby
Magdalena Jarętowska czyli Znowu jej się upiekło.. Sztuki makaronowania uczyła się we Francji. Lubi łączyć ze sobą smaki nieoczywiste. Największy jej nałóg to masło i i cukier.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!