Od poniedziałku startuje rekrutacja na UZ! Zobacz na jakich kierunkach (LISTA)

0
355

Od poniedziałku 1 lutego na Uniwersytecie Zielonogórskim rozpocznie się rekrutacja na semestr letni w roku akademickim 2020/2021. Do wyboru jest 15 kierunków. Łącznie na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych dostępnych jest prawie tysiąc miejsc.




Rekrutacja letnia na Uniwersytecie Zielonogórskim. Na jakich kierunkach?

Rekrutacja obejmuje studia drugiego stopnia, umożliwiające zdobycie tytułu magistra inżyniera. Studenci mogą wybrać spośród 15 kierunków. Uczelnia przewiduje 555 miejsc na studiach stacjonarnych i 420 na niestacjonarnych – informuje Katarzyna Doszczak z biura prasowego, Uniwersytetu Zielonogórskiego. Poniżej znajduje się lista kierunków. 

Rekrutacja na UZ. Dostępne kierunki (LISTA)




Studia stacjonarne drugiego stopnia:

Architektura – 30 miejsc

Automatyka i robotyka – 45 miejsc

Bezpieczeństwo i higiena pracy – 30 miejsc

Budownictwo – 90 miejsc

Elektrotechnika – 45 miejsc

Informatyka – 60 miejsc

Inżynieria biomedyczna – 30 miejsc

Inżynieria danych – 30 miejsc

Inżynieria danych w języku angielskim – 15 miejsc

Inżynieria środowiska – 30 miejsc

Logistyka – 60 miejsc

Mechanika i budowa maszyn – 30 miejsc

Socjologia w języku angielskim – 15 miejsc

Zarządzanie i inżynieria produkcji – 30 miejsc

Zarządzanie i inżynieria produkcji w języku angielskim – 15 miejsc

 

Studia niestacjonarne drugiego stopnia:

Automatyka i robotyka – 45 miejsc

Bezpieczeństwo i higiena pracy – 30 miejsc

Budownictwo – 60 miejsc

Elektrotechnika – 45 miejsc

Informatyka – 60 miejsc

Inżynieria biomedyczna – 30 miejsc

Inżynieria środowiska – 30 miejsc

Logistyka – 60 miejsc

Mechanika i budowa maszyn – 30 miejsc

Zarządzanie i inżynieria produkcji – 30 miejsc

Rekrutacja będzie się odbywać w formie elektronicznej. Więcej szczegółowych informacji wraz kalendarzem rekrutacji dostępne jest na stronie internetowej Uniwersytetu Zielonogórskiego. Link do strony: http://rekrutacja.uz.zgora.pl/rekrutacja-na-studia-drugiego-stopnia/

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here