Lokal po restauracji Sphinx idzie pod młotek. Wartość to ponad 1 mln zł
W Biuletynie Informacji Publicznej pojawiła się informacja o pierwszej licytacji nieruchomości, która funkcjonalnie tworzy restaurację Sphinx. Ma się odbyć jeszcze w maju.
...
Mrożenie jedzenia – co musisz wiedzieć?
Mrożenie jest świetną techniką utrwalania i magazynowania jedzenia. Proces ten, pozwala na utrzymanie odpowiedniej ilości składników odżywczych w żywności. To także rewelacyjna alternatywna, kiedy...
Szklanki termiczne z podwójnym dnem to nie tylko oryginalne pomysły na dekoracje
Szklanki termiczne z podwójnym dnem to idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie zarówno komfort gości, jak i efektowną zastawę stołową. Można w nich...
Dlaczego warto skorzystać z noclegów z wyżywieniem w Świnoujściu?
Noclegi z wyżywieniem w Świnoujściu są coraz częściej wybierane przez szerokie grono klientów ośrodków wypoczynkowych i hoteli. Współcześnie opcja noclegu ze śniadaniem stanowi już...
Jakie zasady savoir-vivre panują w restauracji hotelowej?
Savoir-vivre w restauracji hotelowej jest ważny nie tylko podczas biznesowych wyjazdów, ale również na turystycznych wycieczkach czy podczas weekendowych wypadów za miasto. Sztuka odpowiedniego...
Skuteczne przynęty na szczupaka – jak złowić dużą rybę?
Przynęty produkowane w Polsce cieszą się ogromnym uznaniem na całym świecie. Nasi rodzimi rzemieślnicy, którzy od wielu lat starają się stworzyć przynętę doskonałą, cenieni...
Blaty kuchenne – jaki kamień wybrać?
Blaty kuchenne z kamienia są nie tylko niezwykle trwałe i solidne, ale także bardzo efektywnie prezentują się pod względem wizualnym. Potrafią dodać elegancji każdej...
Urządzasz kuchnię? Skorzystaj z naszych inspiracji!
Kuchnia jest sercem każdego domu. Tutaj codziennie spotyka się cała rodzina, aby przy obiedzie porozmawiać i pospędzać wspólnie czas. Tutaj przygotowujemy posiłki dla domowników...
3 przepisy na naleśniki nieco inaczej
Kto nie lubi naleśników? Retoryczne pytanie, każdy nas lubi tę potrawę. Niekoniecznie przygotowywaną tradycyjnie z białym serem lub z dżemem. Przepisów na naleśniki jest...
Jakie wybrać urządzenia chłodnicze do gastronomii?
W gastronomii urządzenia chłodnicze zaliczają się do podstawowych elementów wyposażenia. Bez nich trudno zachować świeżość produktów spożywczych, która wpływa nie tylko na zysk, ale...
Rozkwitnij na wiosnę z Centrum Dietetycznym Naturhouse w Zielonej Górze!
Przez zimę przybyło Ci kilka dodatkowych kilogramów? Nie mieścisz się w ulubione spodnie, które jeszcze niedawno leżały na Tobie idealnie? Skorzystaj z naszych usług i...
Świąteczne sakiewki urozmaicą wigilijny stół (Przepis)
Ciasto francuskie:
200 g mąki pszennej
200 g masła (temp. pokojowa)
100 ml wody
1/2 łyżeczki soli
50 g masła roztopionego-schłodzonego
Farsz
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg pieczarek lub prawdziwków
2 średnie...
Ryba z ryżem na cukinii. Pysznie, zdrowo i szybko!
Mamy dla Was proste, smaczne i szybkie danie na obiad. Jest smakowite, pożywne i oczywiście zdrowe! Czas przygotowania to ok. 25 minut.
Składniki (na dwie...
Zanim posmakujemy własnego wina. Jak się wyposażyć?
Choć coraz więcej artykułów możemy znaleźć i kupić niemal natychmiast, są takie, których samodzielne wytwórstwo jest nadal podejmowane. Przykładem może być wino. Modyfikacji procesu...
Udany duet: „przyjemne z pożytecznym” sprawdza się nawet w sprzątaniu!
W chaotycznym, pędzącym świecie, tak wiele rzeczy zaprząta naszą głowę. Praca, dom, partner, rodzina, obowiązki i zajęcia dodatkowe. Można tak wymieniać bez końca. Niestety...