Koktajl krabowy. Szybkie, smaczne danie

0
87

 

Koktajl krabowy

125 gramów krewetek

5 łyżek stołowych majonezu

4 łyżki stołowe ketchupu

2 łyżki stołowe koniaku

1 duży ząbek czosnku (rozgniecionego lub przez praskę wyciśniętego)

pół łyżeczki od herbaty soku z cytryny

1 łyżka stołowa soku z ananasów ( z puszki ) lub drobno posiekana połówka ananasa z puszki

szczypta pieprzu (nie dawać soli)

Sposób przygotowania:

Majonez, ketchup, koniak, czosnek, sok z cytryny i ananasów, pieprz razem wymieszać.

Dodać kraby (te świeże są już parzone, więc można je w takim stanie spożywać) lub jak ktoś woli lekko podsmażyć na maśle, ostudzone dodać i wymieszać z koktajlem. Udekorować według gustu.

Czas przygotowania: max.10-15 min. Można w

lodówce przechować  do 24 godzin

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here