Koktajl krabowy
125 gramów krewetek
5 łyżek stołowych majonezu
4 łyżki stołowe ketchupu
2 łyżki stołowe koniaku
1 duży ząbek czosnku (rozgniecionego lub przez praskę wyciśniętego)
pół łyżeczki od herbaty soku z cytryny
1 łyżka stołowa soku z ananasów ( z puszki ) lub drobno posiekana połówka ananasa z puszki
szczypta pieprzu (nie dawać soli)
Sposób przygotowania:
Majonez, ketchup, koniak, czosnek, sok z cytryny i ananasów, pieprz razem wymieszać.
Dodać kraby (te świeże są już parzone, więc można je w takim stanie spożywać) lub jak ktoś woli lekko podsmażyć na maśle, ostudzone dodać i wymieszać z koktajlem. Udekorować według gustu.
Czas przygotowania: max.10-15 min. Można w
lodówce przechować do 24 godzin