Jak podawać lody na wynos?

0
434
fot. materiały prasowe

Obecnie jedną z najpopularniejszych form podawania lodów jest klasyczny rożek bądź też wafelek. Pozwala to na stopniowe zjadanie loda – po którym nie pozostaje niemal nic. Dołączona serwetka pozwala wyczyścić ręce i usta po zjedzonym deserze. Nie jest to jednak jedyna opcja – sprawdź, jak wiele z nich możesz wykorzystać u siebie!

Rożek i wafelek – klasyka, która się nie starzeje

Rożek bądź wafelek to wygodna opcja dla każdego, kto nie chce produkować większej ilości śmieci, niż potrzeba. Rozwiązanie to, choć sprawdza się zwłaszcza nad morzem, może być dla niektórych problematyczne. Dzieci często nie nadążają z jedzeniem chłodnego deseru, dlatego po chwili całe są ubrudzone i poklejone. Z tego względu, oprócz klasycznych wafelków, warto też zaopatrzyć się w kubeczki.

Kubek – świetna alternatywa

Jedną z najlepszych alternatyw jest kubeczek. Zapewnij wybór różnych wielkości, a wszystko, czego będziesz potrzebować, to dobrej jakości automat do włoskich lodów. Szybko podstawisz odpowiedni kubeczek i wypełnisz go pyszną masą. Do wyboru masz nie tylko lody włoskie, ale też amerykańskie! Pamiętaj również o dodatkach – cukierkowa posypka zdobędzie serca najmłodszych, z kolei ciekawe dodatki w formie małych batoników bądź polewy przypadną do gustu starszym łasuchom.

Dobrym pomysłem jest też inwestowanie w kubeczki, gdy w Twoim lokalu ma stanąć maszyna do produkcji mrożonego jogurtu. Dzięki temu w kilka chwil stworzysz fantastyczne desery – dodaj do jogurtu słodkie lub owocowe smakołyki, by w kubeczku pojawiły się oryginalne, chłodzące desery. Przekonaj się, jakie to proste i wybieraj dobre jakościowo maszyny, które nie zawiodą nawet w środku upalnego lata!

Desery lodowe

Liczy się nie tylko, w czym podajesz, ale również konsystencja lodów, ich smak i forma podania. Przede wszystkim korzystaj z dobrych maszyn, które odpowiednio schłodzą bądź przechowają gotowy produkt. Wybieraj lub twórz mieszanki, dzięki którym będziesz serwować u siebie niezapomniane propozycje. Pamiętaj też o formie podania – kulki, gęsta, napowietrzona masa lub niemal płynna konsystencja powinny się także estetycznie prezentować. W ten sposób klienci nabiorą ochoty na więcej! Serwuj smaczne połączenia i dodatki, a sezon letni będzie należał do Ciebie!

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here