Funkcjonalność Twojej kuchni bezpośrednio przekłada się na zadowolenie Klientów

0
64
fot. materiały prasowe

Każdy restaurator bądź osoba znająca się na gastronomii doskonale wie, że sprawnie działająca kuchnia ma niebagatelne znaczenie w przypadku ocen gości odwiedzających lokal. W dzisiejszych czasach potrawy muszą być nie tylko smaczne, ale także wydane w iście ekspresowym tempie. Czas to przecież pieniądz. Zarówno dla Ciebie, jak i dla odwiedzających Twoją restaurację Klientów. W tym artykule poznasz absolutnie podstawowe wyposażenie, pozytywnie wpływające na wydajność oraz funkcjonalność kuchni – najważniejszego miejsca każdego lokalu gastronomicznego.

Wyposażenie kuchenne powinno ułatwiać pracę Twojemu zespołowi

Jeśli zakładasz własny lokal gastronomiczny musisz wiedzieć, że jego najważniejszym miejscem zawsze będzie kuchnia. Już na etapie jej planowania warto dobrze przemyśleć wyposażenie tego pomieszczenia. Musi być ono przecież maksymalnie funkcjonalne. Tak, aby praca kucharzy była wysoce efektywna. Koszty związane z urządzeniem serca lokalu gastronomicznego mogą być na pierwszy rzut oka, jednak sprawnie funkcjonująca restauracja szybko zwróci początkowy wydatek.

Podstawowe wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym. O tym musisz pamiętać

Charakterystyka funkcjonowania profesjonalnej restauracji, która obsługuje kilku bądź kilkunastu gości jednocześnie wymusza na Tobie zainteresowanie się piecami konwencjonalno-parowymi. Są to urządzenia wielozadaniowe, umożliwiające pieczenie, blanszowanie czy gotowanie na parze. Do absolutnej podstawy wyposażenia należy także szafa chłodnicza, która pozwala przechowywać produkty spożywcze w odpowiednich warunkach. Bez tych elementów wyposażenia ciężko sobie wyobrazić współczesną, profesjonalną gastronomię. Pomagają one w regularnym ulepszaniu karty dań.

Błyskawiczne i bezlitosne dla brudu. Takie właśnie są zmywarki gastronomiczne

Samo przygotowywanie smacznych posiłków stanowi zaledwie połowę sukcesu. Funkcjonalność kuchni mierzona jest również przez błyskawiczne zbieranie oraz czyszczenie zużytych naczyń lub sztućców. Muszą być one przecież nieskazitelnie czyste i gotowe do ponownego użycia dosłownie w mgnieniu oka. Do absolutnej podstawy wyposażenia tak newralgicznego w gastronomi miejsca należy zmywarka gastronomiczna. Przeglądając asortyment firmy Resto Quality można natknąć się na profesjonalny osprzęt, który kompleksowo rozwiąże problem ręcznego zmywania naczyń. Automatyzacja procesu tego typu zauważalnie odbije się na zmniejszeniu nakładu pracy i kosztów związanych z utrzymywaniem czystości naczyń, sztućców czy nawet akcesoriów kuchennych. Dodatkowo, taka zmywarka jest gotowa do nieustannej pracy w kilku cyklach każdego dnia. Błyskawicznie usuwa brud i zarazki. Nieco nowocześniejsze modele posiadają również przydaną funkcję wyparzania.

PODZIEL SIĘ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here